Vergaderkalender

link naar deze pagina

College van B&W - 4 december 2018

Locatie: B&W kamer
Aanvang: 09:31
Eindtijd: 16:00
Voorzitter: P.I. Broertjes
Algemene documenten:

1
Beleidsregel bestuurlijke boete Wet Basisregistratie Personen (Wet BRP) Hilversum 2018 (456691)
De invoering van de mogelijkheid om een bestuurlijke boete op te leggen houdt direct verband met het streven om de kwaliteit van de gegevens in de Basisregistratie Personen (BRP) verder te verhogen. De verwachting is dat door een gericht beleid van de gemeente met betrekking tot het opleggen van een bestuurlijke boete of het voornemen daarvan, de naleving van een aantal wettelijk verplichtingen door de burger kan worden bevorderd.
2
Gewijzigde Financieringsovereenkomst met BNG Bank N.V. (501198)
Op verzoek van de BNG Bank NV wordt er een gewijzigde Financieringsovereenkomst voorgesteld.
3
Memo grondprijzen 2019 (502384)
Met deze Memo grondprijzen worden de grondprijzen voor volgend jaar vastgesteld.
4
Aanbestedingsresultaat uitbreiding Praktijkschool, verhogen budget (497379)
In het Onderwijshuisvestingsprogramma is op normkostenniveau een budget gereserveerd van de uitbreiding van de Praktijkschool. Het plan is in overleg met de gemeente voorbereid en voor de aanbesteding gescreend op sober en doelmatigheid van de aanbouw. Na prijsvorming blijkt dat binnen het budget van € 180.353,- het plan niet gerealiseerd kan worden. Het schoolbestuur verzoek hiervoor een extra budget van € 81.388,- beschikbaar te stellen.
5
Kinderpardon (498970)
In Nederland hebben 81 gemeenten zich uitgesproken voor het kinderpardon. Ook in Hilversum heeft de Raad op 26 september 2018 een motie aangenomen (M18/75) die het college van B&W oproept bij de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid actief te pleiten voor een oplossing voor de groep kinderen die enerzijds geworteld is in de lokale samenleving, maar tegelijkertijd met uitzetting bedreigd wordt.
6
Implementatie vervanging analoge informatie (503622)
We werken steeds meer digitaal, maar blijven te maken hebben met documenten in papieren vorm (analoge informatie). Besluiten of overeenkomsten worden bekrachtigd met vaak handgeschreven (‘natte’) handtekening. Voor complete dossiervorming dat digitaal ontsloten kan worden, is het van belang dat digitale versie van deze papieren originelen juridisch als origineel mogen worden beschouwd. Het college, als zorgdragen van het archief, heeft in 2016 een zogeheten vervangingsbesluit genomen: een collegebesluit waarin vastgesteld is dat papieren originelen veilig vervangen kunnen worden door digitale exemplaren. Het vervangingsproces dat wordt doorlopen is beschreven in het ‘Handboek Digitale Vervanging Analoge Informatie Gemeente Hilversum’ (later te noemen: Handboek Vervanging). Het daadwerkelijk vernietigen van de papieren archiefbescheiden heeft echter nog steeds niet plaatsgevonden. De gemeente wil dit vanaf 1 december 2018 gaan toepassen voor de archiefbescheiden die vanaf die datum worden gedigitaliseerd.


7
Verlenen en vaststellen prijzengeld Hilversum100 Challenge als subsidie op grond van artikel 14 van de Subsidieregeling Gemeente Hilversum 2017 (497423)
Om de energietransitie van onderop te stimuleren is, in navolging van vorig jaar, de Hilversum100 challenge uitgeschreven. Door een professionele jury zijn de 36 project ideeën beoordeeld en zijn er negen prijswinnaars bekend gemaakt. Dit prijzengeld wordt gezien als subsidie. De Subsidieregeling Gemeente Hilversum 2017 is hierop van toepassing. Omdat de subsidieregeling vooralsnog niet voorziet in het verlenen van subsidie in het kader van de Hilversum100 is artikel 14, ‘Bijzondere gevallen’, van de Subsidieregeling van toepassing.
8
Huurovereenkomst Zeedijk 33A (503451)
Met het project ‘Fietsparkeren Centrum’ willen wij een toekomstbestendige oplossing voor fietsparkeren realiseren, die bijdraagt aan een gastvrij en aantrekkelijk centrum. Een belangrijke wens daarbij is het realiseren van een inpandige fietsenstalling. Na besluitvorming over de gewenste locatie is de huurovereenkomst uitgewerkt. Met dit voorstel vragen wij het college om akkoord te gaan met deze huurovereenkomst, hiermee verschaft het college duidelijkheid voor zowel de gemeente als de verhuurder over de beschikbaarheid van de gewenste locatie.