Gemeente Werkorganisatie Duivenvoorde

Home
HOME | Bestuur Voorschoten | Gemeenteraad | Vergaderkalender

Vergaderkalender

link naar deze pagina

Commissie Wonen, Ruimte & Groen Voorschoten - 7 september 2017

Locatie: Raadzaal Voorschoten
Aanvang: 20:00
Eindtijd: 22:00
Voorzitter: Dhr. drs. S.W.C. van den Dool
Toelichting: NB aanvang naar 20.00 uur i.v.m. ingelast presidium

1
Opening en vaststelling agenda
2
Spreekrecht
Burgers en andere belanghebbenden, die zich daarvoor tevoren hebben aangemeld, worden in de gelegenheid gesteld aan de vergadertafel plaats te nemen om hun mening te geven over onderwerpen die hen bezighouden. Iedere inspreker krijgt ongeveer 5 minuten de tijd. Daarna is er gelegenheid voor een gesprek met de commissie. De volgende insprekers hebben zich gemeld:
- De heer Bruinzeels, Verenigde Horecaondernemers Voorschoten over het paviljoen Deltaplein
- De heer Van Oel, COV en VVB over het paviljoen Deltaplein
- Mevrouw Siemons over het paviljoen Deltaplein
3
Terugkoppeling gemeenschappelijke regelingen
Dit is een vast agendapunt. Raads- en/of collegeleden koppelen zaken terug naar de raad die besproken zijn in de diverse Gemeenschappelijk Regelingen.
4
Benoeming twee nieuwe leden commissie Welstand en Cultureel Erfgoed (WCE)
Voorgesteld wordt de heren ir. drs. M. Kuijpers en ir. J.D. Mulder met ingang van 1 oktober 2017 te benoemen als lid van de commissie WCE voor een termijn van drie jaar.
5
Motie 028 SP, GL en PvdA over verkorten wachtlijsten
Deze motie is aangehouden in de raad van 7 juli jl. Afgesproken is om deze te agenderen voor bespreking in de commissie WRG.
6
Beantwoording schriftelijke vragen GroenLinks over Deltaplein
Het presidium heeft ingestemd met de agendering van de antwoorden op de vragen van GroenLinks over het Deltaplein. De antwoorden roepen bij Groenlinks nieuwe vragen en onduidelijkheden op.
Toelichting agendering door GroenLinks:
De antwoorden die het college heeft gegeven op onze vragen naar de ontwikkeling op het Deltaplein hebben nieuwe vragen opgeroepen. Wij willen hierover graag opheldering en een gesprek met de andere fracties.
1 Het college stelt dat de informatie op de website van de makelaar, dat bewoners van de appartementen een persoonlijke parkeerplaats kunnen huren, niet klopt. Deze informatie is verwijderd. Maar zij stond er wel op. Huurders en eigenaren van de appartementen kunnen op basis van de geleverde informatie bij hun aankoop aanspraak maken op zo’n parkeerplaats. Hebben huurders en eigenaren dat gedaan, en zo ja, hoeveel en met welk resultaat?
2 In de aanvraag voor de exploitatievergunning, ingediend door v.o.f. Hudson Bar & Kitchen Voorschoten, staat als activiteit vermeld: verrichten van de voorbereidende rechtshandelingen om te komen tot de vestiging van een restaurantbedrijf. Het college stelt in de beantwoording van de vragen dat bij een restaurantfunctie de winkelversterkende functie niet duidelijk aanwezig is. Citaat: Veel restaurants zijn alleen ’s avonds open en daarbij onderbreekt voor een belangrijk deel de winkelversterkende functie. De aanvrager van de vergunning spreekt over een restaurant. De gemeente Voorschoten zou op basis van het bestemmingsplan, dat maximaal horeca-categorie 1B toestaat, de vergunning moeten afwijzen. Gaat het college dat doen?
3 Wordt het parkeerprobleem wel opgelost, indien een restaurant zich vestigt op het Deltaplein? Een restaurant vergroot immers de parkeerbehoefte. Kunt u aangeven hoe de berekening van het aantal parkeerplaatsen dan wordt?
4 In vraag 7 hebben we gevraagd naar verslagen en rapporten waarin staat hoe de gemeente heeft toegezien op het bouwen volgens DuBoPlus-normen. In het antwoord wordt hier niet naar verwezen. Wij gaan er dus vanuit dat deze verslagen en rapporten er niet zijn. Daarbij heeft de firma Niersman zelf het bouwplan ingevuld in het rekenprogramma GPR-gebouw. De gemeente toetst alleen op de eindscore. Vervolgens houdt de gemeente toezicht of er wordt gebouwd conform de vergunning. Wij herhalen onze vraag: Kunnen wij verslagen en rapporten zien over dat toezicht? Wat verstaat de gemeente onder toezicht houden?
7
Lijst van ingekomen stukken voor de gemeenteraad
Bij elke brief heeft de griffier een procedureel voorstel geformuleerd. Zo nodig biedt dit voorstel ruimte om op een ander moment de brief inhoudelijk te behandelen. In de meeste gevallen kan een brief door het college van burgemeester en wethouders worden afgehandeld. In dat geval zal bij de afhandeling gelet worden op eventuele opmerkingen die in een commissievergadering worden gemaakt. In de commissievergadering is beperkt gelegenheid over de inhoud van een brief een opmerking te maken of een vraag te stellen. Het is niet de bedoeling om in de raadsvergadering nog brieven inhoudelijk aan de orde stellen.
De informatiebrieven van het college worden ook aan dit agendapunt gekoppeld. Dit is gedaan als extra dienstverlening voor de raads- en commissieleden. Duidelijk moet zijn dat dit niet betekent dat deze brieven ter bespreking voorliggen en dus geen agendapunt zijn. Deze brieven zijn op een eerder moment al aan de raad verzonden. Agendering van deze brieven is mogelijk met opgave van redenen. In dat geval komt de brief op de eerstvolgende - nog te versturen - agenda van de commissie, als de agenda dat toelaat, e.e.a. ter beoordeling van het presidium.
8
Stand van zaken toezeggingen, moties, amendementen en schriftelijke vragen
Dit agendapunt biedt de commissie de gelegenheid om te reageren op en het college te bevragen over de voortgang van de actiepunten. Het is niet de bedoeling om inhoudelijk op de vermelde onderwerpen in te gaan. De overzichten van toezeggingen, moties, amendementen en schriftelijke vragen zijn in Ibabs te vinden.
9
Rondvraag en actuele bestuurlijke aangelegenheden
Dit agendapunt is bedoeld voor vragen over actuele bestuurlijk-inhoudelijke zaken. Onderwerpen voor dit agendapunt moeten 24 uur tevoren worden aangemeld bij de griffie.
- SP over werkzaamheden parkeerplaatsen Juliana van Stolberglaan
- GL over vissterfte in Krimwijk
10
Sluiting
Top