link naar deze pagina

Informatieavond - 2 april 2019

Locatie: Raadzaal
Aanvang: 19:00
Eindtijd: 21:30
Voorzitter: Dhr. A.G. de Haas
Toelichting: Hierbij nodig ik u uit voor een openbare informatieavond, welke zal worden gehouden op dinsdag 2 april 2019 om 19.00 uur in de raadzaal van het Bestuurscentrum.
Bundel:
pdf Agendabundel (240KB)

1
Opening
19.00 uur
Voorzitter
2
Deskundigheidsbevordering gemeentebestuur
19.00 - 21.00 uur
Openingswoord: Frank Joosten en Rob Dautzenberg
Presentatie: Prof. Dr. Xavier Moonen
Toelichting:
Lang werd gedacht dat een licht verstandelijke beperking aangeboren was, of op grond van ongelukkige omstandigheden tijdens de zwangerschap of geboorte verkregen werd. Dat geldt maar voor een deel van de mensen die wij mensen met een licht verstandelijke beperking noemen. Op grond van recent onderzoek weten we dat mensen ook om andere redenen tot de groep mensen met een licht verstandelijke beperking gerekend kunnen worden. De overheid overschat de capaciteiten van veel van deze burgers verkeerd in zo blijkt uit onderzoek. Een belangrijk probleem vormt (zeer) laaggeletterdheid. Maar hoe kun je mensen met een licht verstandelijke beperking herkennen? Hoe kunnen we hun krachten en problemen in beeld brengen en wat kan de lokale overheid doen om een positief klimaat voor alle burgers te scheppen? Over deze onderwerpen wil professor Xavier Moonen u graag bijpraten en met u in discussie gaan.
Professor dr. Xavier Moonen, is orthopedagoog en GZ-psycholoog, werkzaam bij Koraal in Oisterwijk, bijzonder lector aan de Zuyd Hogeschool en Bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam.
3
Streetwise
21.00 - 21.30 uur
Toelichting op aanpak en resultaten Streetwise (op verzoek van VVD fractie)
4
Sluiting
21.30 uur
Voorzitter