link naar deze pagina

Rond-de-tafelgesprek - 14 mei 2020

Locatie: Raadzaal
Aanvang: 20:00
Eindtijd: 22:00
Voorzitter: dhr. M. Kampman
Toelichting: Als gevolg van de coronamaatregelen vindt het rond-de-tafelgesprek plaats zonder publiek. De vergadering is te volgen via een livestream https://raalte.notubiz.nl/.
Meespreken op de traditionele manier (aanschuiven aan tafel) is daarom nu niet mogelijk. Als je wilt inspreken, kun je jouw bijdrage (ook graag telefoonnummer vermelden) uiterlijk 12 mei 12.00 uur mailen naar griffie@raalte.nl De griffie zorgt ervoor dat jouw bijdrage te lezen is voor de raadsleden. De griffie neemt daarna contact met je op om te bespreken of het mogelijk is dat je digitaal aan de vergadering kunt deelnemen. Dit geldt ook voor agendapunt 4

1
Opening
2
Mededelingen
3
Vaststellen agenda
4
Onderwerpen ingebracht door inwoners en andere belanghebbenden
Bij elke bijeenkomst is ruimte voor inwoners om een niet-geagendeerd onderwerp in te brengen.
5
Kaderstelling Gemeentelijk Rioleringsplan (GRP) (door de agendacommissie voorgesteld als bespreekstuk)
In 2020 wordt een nieuw Gemeentelijk Rioleringsplan (GRP) opgesteld. De belangrijkste opgaven daarin zijn een risico-gestuurde vernieuwing van riolering, het ontvlechten van hemelwater en afvalwater en ruimtelijke aanpassingen om schade bij extreme regenval te voorkomen. Voor het Gemeentelijk Rioleringsplan wordt uitgegaan van een pragmatische, kosteneffectieve en doelmatige aanpak. Daarmee houden we een betrouwbaar rioolsysteem, ontlasten we het milieu verder en zijn we in 2050 waterrobuust en klimaatbestendig.
De gemeenteraad wordt gevraagd eerst de hoofdlijnen van het nieuwe GRP vast te stellen waarna het college aan de slag gaat met de uitwerking daarvan.
6
Concept Regionale Energiestrategie West Overijssel (RES) (door de agendacommissie voorgesteld als bespreekstuk)
West-Overijssel, waar Raalte deel van uitmaakt, is één van de 30 energieregio’s in Nederland. Elke energieregio stelt, zoals is afgesproken in het Klimaatakkoord, een Regionale Energiestrategie (RES) op. Hierin wordt aangegeven hoe de regio de taakstelling uit het klimaatakkoord wil invullen. Het gaat hierbij om zonne- en windenergie en de warmtetransitie. West-Overijssel heeft een concept RES ingediend als bijdrage van onze regio aan het Nationaal Programma RES.
In de concept RES worden geen locaties genoemd. Die komen in een latere fase aan de orde.
De gemeenteraad wordt geïnformeerd over de concept RES en gaat daarover in gesprek.
7
Sluiting