Toezeggingen


« Terug


ID2488
OnderwerpInitiatiefvoorstel Denk Slavernijverleden
Fractie
InhoudDe uitvoering van de motie van de CU in de Tweede Kamer wordt gemonitord. Zodra de Tweede Kamer de onderzoeksopdracht heeft geformuleerd en de onderzoekstermijn is bepaald, zullen PS onmiddellijk geïnformeerd worden.
Behandeld inEFB
Behandeld in datum1/17/2022
Behandeld in agendaEconomie Financiën en Bestuur 17-01-2022 > 8.a Slavernijverleden: Advies GS/initiatiefvoorstel Statenfractie DENK 'Onderzoek slavernijverleden
Behandelen inEFB
Stand van zaken31-5-2022:Technische briefing: 2 juni 2022. Een diepgaand onderzoek maar Slavernijverleden door Rijk wordt in 2023 verwacht: zie brief GS C-agenda EFB inz. Stand van zaken uitvoering afgedane Motie 48-2020 educatie koloniaal verleden. In vergadering EFB van 14 februari 2022 heeft de cie -op voorstel van de hr. Mangal van Denk- ingestemd met het organiseren van een technische briefing met de onderzoekers die in Amsterdam onderzoek hebben gedaan, om de commissie te informeren en de lopende (door het Rijk) of reeds afgeronde onderzoeken in provinciaal perspectief te zetten, mede om te voorkomen dat dezelfde onderzoeken worden uitgevoerd.
Behandelen in agenda
PortefeuillehouderDijk van, A.
Einddatum
Afgedaan
Afgedaan met
Afgedaan met tekst