Burgers en andere belanghebbenden, die zich daarvoor tevoren hebben aangemeld, worden in de gelegenheid gesteld aan de vergadertafel plaats te nemen om hun mening te geven over onderwerpen die hen bezighouden. Iedere inspreker krijgt ongeveer 5 minuten de tijd. Daarna is er gelegenheid voor een gesprek met de commissie. De volgende insprekers hebben zich aangemeld: - de heer Ter Keurs over afvalbrengstation Dobbewijk - mevrouw Van der Hoeven over afvalbrengstation Dobbewijk - de heer Van der Hoff over afvalbrengstation Dobbewijk - de heer Van Oel over parkeerplaatsen Voorstraat, horeca Deltaplein en verkeersvisie - de heer Lauwers over horeca Deltaplein - de heer De Wit over de verkeersvisie - de heer Koster over de verkeersvisie
De heer Ter Keurs en mevrouw Van der Hoeven hebben de raad verzocht dit onderwerp op de agenda te plaatsen. Het presidium heeft daarmee ingestemd. De commissie wordt gevraagd te reageren op de verzoeken van deze inwoners, zie de bijlage.
Dit is een vast agendapunt. Raads- en/of collegeleden koppelen zaken terug naar de raad die besproken zijn in de diverse Gemeenschappelijk Regelingen.
6
Verkeersvisie Voorschoten
Voorgesteld wordt de Zienswijzennota Verkeersvisie Voorschoten vast te stellen, de 4V-nota uit 2009 als verkeersbeleidsplan in te trekken en de Verkeersvisie Voorschoten 2017 vast te stellen.
Voorgesteld wordt de startnotitie "Één bestemmingsplan Voorschoten 2017" vast te stellen en op basis van de startnotitie een aantal kaders te stellen voor het bestemmingsplan.
Voorgesteld wordt de Nota Grondbeleid Gemeente Voorschoten 2017-2020 vast te stellen; onder bepaling dat die nota na vaststelling in werking treedt en Nota Grondbeleid Voorschoten 2011 die werd vastgesteld door de gemeenteraad op 1 november 2011 in te trekken; onder bepaling dat die intrekking in werking treedt na vaststelling Nota Grondbeleid 2017-2020.
Voorgesteld wordt voor de uit oogpunt van veiligheid gemaakte kosten voor opsporing van explosieven uit de Tweede Wereldoorlog van in totaal € 34.104,- (excl. btw) een suppletie-uitkering aan te vragen bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
Op verzoek van de fracties van ONS, PvdA en D66 is dit onderwerp door het presidium op deze agenda geplaatst. Zie de bijlagen voor de motivering van de agenderingsverzoeken.
Bij elke brief heeft de griffier een procedureel voorstel geformuleerd. Zo nodig biedt dit voorstel ruimte om op een ander moment de brief inhoudelijk te behandelen. In de meeste gevallen kan een brief door het college van burgemeester en wethouders worden afgehandeld. In dat geval zal bij de afhandeling gelet worden op eventuele opmerkingen die in een commissievergadering worden gemaakt. In de commissievergadering is beperkt gelegenheid over de inhoud van een brief een opmerking te maken of een vraag te stellen. Het is niet de bedoeling om in de raadsvergadering nog brieven inhoudelijk aan de orde stellen. De informatiebrieven van het college worden ook aan dit agendapunt gekoppeld. Dit is gedaan als extra dienstverlening voor de raads- en commissieleden. Duidelijk moet zijn dat dit niet betekent dat deze brieven ter bespreking voorliggen en dus geen agendapunt zijn. Deze brieven zijn op een eerder moment al aan de raad verzonden. Agendering van deze brieven is mogelijk met opgave van redenen. In dat geval komt de brief op de eerstvolgende - nog te versturen - agenda van de commissie, als de agenda dat toelaat, e.e.a. ter beoordeling van het presidium.
De lijst van toezeggingen wordt standaard geagendeerd om de commissie de gelegenheid te geven hierop te reageren en het college te bevragen over de voortgang van de actiepunten. Het is niet de bedoeling om inhoudelijk op de vermelde onderwerpen in te gaan.
Dit agendapunt is bedoeld voor vragen over actuele bestuurlijk-inhoudelijke zaken. Onderwerpen voor dit agendapunt moeten 24 uur tevoren worden aangemeld bij de griffie. - VVD stelt vragen over Ter Wadding, Moedergodskerk, paviljoen Deltaplein en lunchroom vd Valk